Ateliere Kanji

Se spune că desenarea și colorarea mandalelor sunt activități care au puterea de a ne elibera de stres, având chiar un rol terapeutic și meditativ. Dintr-o perspectivă similară putem privi și atelierul nostru de kanji. 😊

Limba japoneză este adesea privită drept o limbă dificilă în mod special pentru că sistemul de scriere pare un cod secret imposibil de descifrat. Însă noi suntem aici pentru a-ți demonstra contrariul și a te susține și a te ghida pe acest drum captivant <3 . Avem cu siguranță mai multe de învățat decât în cazul alfabetului clasic, însă experiența de a descoperi un sistem de scriere cu totul nou și, mai ales, de a începe să îl înțelegi este un sentiment greu de egalat.

Ideogramele kanji își au rădăcinile în China, de unde au fost preluate și adaptate pentru a deservi nevoilor de comunicare locale. Astfel, deși multe dintre ideograme seamănă cu „rudele” din țara învecinată, ele au primit noi citiri și adesea, noi moduri în care pot fi combinate în propoziții.

Kanji înseamnă mai mult decât o citire. Fiecare kanji împrumută un anume sens structurilor compuse din propoziții, reiterând ideea de complexitate prin simplitate, concept care ghidează aproape fiecare aspect al societății japoneze.

În atelierul nostru de kanji vom privi aceste ideograme deosebite drept porți către cultură și vom descoperi pe parcurs cum ele reprezintă mai mult decât un cuvânt, ele simbolizează un mod de gândire.

Ședințele din cadrul atelierului sunt gândite astfel încât să descoperim ideogramele necesare pentru a atinge cele 5 niveluri conform standardelor JLPT (N5-N1). Vom învăța ordinea de scriere a acestora, precum și citirile și diverse exemple de vocabular. Prin intermediul aplicației Quizlet vom aprofunda cunoștințele acumulate în timpul orelor. De asemenea, pentru că puterea contextului este inegalabilă, vom învăța diverse structuri și propoziții care să ne ajute să reținem mai ușor noile kanji cu care am făcut cunoștință.

Așa că vino alături de noi și hai să „spargem codul” limbii japoneze împreună!

Vezi Cursurile Disponibile

Ateliere Anime si Manga

Fascinația pentru anime a început odată cu primele filme de acest gen apărute la începutul secolului 20. Tradiția japoneză de a exprima trăiri profunde sau momente pline de acțiune prin intermediul imaginilor colorate este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial.

Descrierea oferită de un adolescent anime-urilor rezumă perfect caracteristicile lor aparent contradictorii: „Îmi plac anime-urile pentru că au puterea de a exagera lucruri care în realitate ar fi pur și simplu absurde.” În anime, realul capătă astfel o cu totul altă dimensiune, iar de aici până la fi complet absorbiți de o serie de anime-uri nu mai este decât un pas 😊.

Prin anime experimentăm o japoneză cu totul altfel, care parcă ne conferă puteri magice.

Atelierul nostru de japoneză de 12 ședințe urmărește să aducă în joc toată imaginația participanților. Împreună, vom afla mai multe despre ce inspiră un film anime, despre personajele pozitive și negative dintr-un Manga, dar și despre vestimentație și simbolistica acesteia. Am păstrat ce este mai bun pentru final: pentru că totul se poate asimila mai bine prin practică, în cadrul acestui atelier vom avea ocazia de a descoperi împreună modul în care sunt desenate personajele, dar și de a crea propriul Manga!

Haideți să ne bucurăm împreună de Japonia „altfel” și de limba într-un context cu totul și cu totul special! Lasă-ți imaginația să zboare și să creeze povești nemaivăzute și nemaiauzite! Folosește japoneza într-un context nou și bucură-te de un curs alături de oameni care îți împărtășesc pasiunea pentru Manga și anime!

Vezi Cursurile Disponibile