Vedere asupra zonei maritime din orașul Yokohama ©Eviajerofeliz

 

Yokohama (横浜) este un oraș care probabil se află „în umbra” capitalei Tokyo, în mod special pentru că face parte din Zona Metropolitană Tokyo. Astfel că a-l considera ca fiind o „prelungire” a cunoscutei metropole este ceva ce ne vine natural să credem. Vom descoperi azi o parte din motivele pentru care Yokohama merită să fie un oraș tratat separat de Tokyo.

Haideți să descoperim coordonatele orașului! 👁️‍🗨️ Yokohama este al doilea cel mai mare oraș din Japonia după numărul de locuitori (după Tokyo) și cel mai populat municipiu din Japonia. Este capitala prefecturii Kanagawa. Se află în Golful Tokyo, la sud de Tokyo, în regiunea Kantō din insula principală Honshu. Yokohama este primul oraș-port 🚢 prezentat lumii din exterior, acesta reprezentând la momentul respectiv intrarea în Japonia. Din momentul în care portul său a fost deschis, Yokohama a intrat într-un proces intens de acumulare de informații provenite din noi culturi, dar și informații din țări străine și a introdus în Japonia lucruri inedite pentru această țară, de la alimente la o gamă largă de tendințe, ceea ce face ca Yokohama să fie locul de naștere al culturii moderne a Japoniei.

Imagine orașul Yokohama în anul 1880. ©Wikipedia

Am aflat așadar deja o serie de informații care fac ca orașul Yokohama să iasă în evidență și să merite o vizită. În următoarele rânduri ne vom concentra asupra anumitor locuri din Yokohama, care fac ca o vizită în acest oraș să fie cu totul specială.

 1. Minato Mirai 21

Minato Mirai este acel loc din Yokohama unde viața se întâmplă la fiecare pas. Cunoscută și sub numele de MM, zona este centrul de business al orașului, iar aici putem avea parte de experiențe numeroase. În această zonă putem descoperi, printre altele:

 • Muzeul Tăițeilor la Pahar! 🍜🥤 În acest loc ne putem petrece ore bune, iar bonusul vizitei vine, desigur, la pahar, sub forma unui ramen delicios 😊

Muzeul tăițeilor la pahar. ©Yokohamajapan

 • Akarenga Soko sau Depozitul de Cărămidă Roșie este un alt loc care îți va fura cu siguranță privirile. Cele două clădiri din cărămidă au fost construite în 1911 și 1913 și sunt situate foarte aproape de locul în care navele Comodorului Perry au sosit în 1859, odată cu „deschiderea Japoniei către lume”. Interiorul însă nu ne mai amintește de lumea de atunci, ci mai degrabă de modernitatea lumii de astăzi. În clădiri putem petrece o zi întreagă și nu vom ști care dintre restaurantele sau magazinele din interior să aibă prioritate pe lista noastră. 😊

  Akarenga Soko, Yokohama. ©Gaijinpot

 • Instalația de transport pe cablu din zona MM este de neratat. Aceasta este prima montată într-o zonă urbană din Japonia, iar priveliștea pe care o primim cadou de acolo, de sus, merită cu siguranță!

Instalația de transport pe cablu din Yokohama, din zona Minato Mirai 21. ©Yokohamajapan

 • Japonia este recunoscută pentru faptul că poți găsi liniște chiar și în inima celei mai aglomerate zone metropolitane. Iar Yokohama nu face excepție de la această regulă, pentru că în această regiune putem să ne reculegem pentru câteva minute (sau, de ce nu, chiar mai mult) la templul șintoist Iseyama Kotai. Construit în anul 1870, acesta este dedicat zeiței șintoiste a soarelui. Acesta este, de asemenea, un loc unde locuitorii vin cu plăcere în prima zi a anului.

Templul șintoist Iseyama Kotai. ©Yokohamajapan

 • De la liniște trecem direct la o porție de adrenalină, pentru că regiunea Minato Mirai este tare darnică din toate punctele de vedere 😊. Tot aici ne putem bucura de aventurile puse la cale de Muzeul Industrial Mitsubishi Minatomirai, înființat de Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. în iunie 1994, pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a-și descoperi chemarea, experimentând știința și tehnologia. Iar de aici până la a deveni distracție pentru cei mici și cei mari nu a mai fost decât un pas 😊.

Experimentează știința și tehnologia pe viu la Muzeul Industrial Mitsubishi Minatomirai. ©Gaijinpot

 • Iar toată această frumoasă aventură în zona MM o vom încheia cu o vizită la cel mai înalt punct de observare din Yokohama, și anume Yokohama Landmark Tower Sky Garden. Cel mai probabil, imaginea de mai jos spune cât o mie de cuvinte. Vă răspundem însă la o întrebare adresată de copilul din fiecare dintre noi: da, ne putem da oricând în roata din Cosmo World! 🎡Zona Minato Mirai 21 văzută de pe cel mai înalt punct de observație din Yokohama, Yokohama Landmark Tower Sky Garden. ©Yokohamajapan
 1. Parcul Yamashita

Portul din Yokohama este o adevărată splendoare, iar parcul din această zonă este un motiv în plus să descoperim și mai în detaliu locul prin care Japonia a permis lumii din exterior să pătrundă în această țară. Acesta este primul parc de la malul mării din Japonia, situat chiar în fața portului Yokohama, care se întinde pe aproape 700 de metri. Singurele elemente de care avem nevoie sunt niște pantofi comozi și soare din plin. 🌞👟

Parcul Yamashita din apropierea portului Yokohama. ©Yokohamajapan

 1. Muzeul Portului Yokohama și ambarcațiunea Nippon Maru

Nimic nu este mai frumos decât să afli despre istoria portului pe viu. După o plimbare prin muzeul dedicat portului, poți retrăi atmosfera de pe o ambarcațiune de mare amploare, pe Nippon Maru.

Muzeul portului și ambarcațiunea Nippon Maru. ©Gaijinpot

 1. Cartierul Chinezesc din Yokohama

A merge într-un „Chinatown” este întotdeauna o experiență culturală deosebită, iar Yokhama nu putea lipsi de pe lista orașelor care găzduiesc un asemenea loc plin de viață. Cartierul din Yokohama este cel mai mare din Japonia și considerat de mulți ca fiind cel mai bun loc din lume unde te poți bucura de mâncare chinezească! Cel mai probabil am avea nevoie de multe zile pentru a descoperi cele peste 600 de localuri și magazine care ascund diverse surprize. Și cel mai probabil am avea nevoie și de mai multe bagaje pentru întoarcerea în țară 😊.

Intrarea în Chinatown din Yokohama. ©Yokhamajapan

 1. Muzeul Mătăsii din Yokohama

„Drumul mătăsii” ne duce de data aceasta chiar în orașul Yokohama, la muzeul dedicat acestui material cu o istorie atât de îndelungată și de complexă. Pentru a comemora aniversarea centenarului deschiderii portului Yokohama, Muzeul Mătăsii a fost inaugurat în 1959 pe locul în care se afla Jardine Matheson & Co., o firmă comercială britanică (pe atunci cunoscută sub numele de English House No.1). Pentru a prezenta farmecul acestui material deosebit, muzeul expune obiecte vestimentare valoroase, de exemplu, kimono-uri din perioada Edo și costume restaurate din epocă.

Kimono expus la Muzeul Mătăsii. ©Yokohama150

 1. Motomachi

Vorbind de modă, nu putem să trecem cu vederea posibilitatea de a vizita un cartier special din Yokohama, și anume Motomachi. Motomachi reprezintă Yokohama ca o regiune orientată spre modă. Zona rezidențială vestică clasică din Yamate, unde străinii s-au stabilit pentru prima dată când s-a deschis portul, este un loc unde ne putem bucura atât de cumpărături, cât și de arhitectură din altă epocă.

Motomachi. ©Japantravel

 

 1. Muzeul de Artă Yokohama

Vorbind de muzee, nu putem să nu menționăm muzeul de artă din Yokohama, deschis publicului în anul 1989 care cuprinde lucrări deosebite create atât de artiști care au strânse legături cu Yokohama, cât și lucrări ale unor artiști recunoscuți la nivel mondial, ca de exemplu Dali, Magritte, Milo, Picasso sau Cezanne.

Intrarea în Muzeul de Artă Yokohama. ©Ameblo

 1. Muzeul de Ramen Shin-Yokohama

Și tot vorbind de muzee, inevitabil ne vom întoarce la mâncarea delicioasă, pentru a face o incursiune în primul muzeu-parc tematic culinar unde putem face cunoștință și cu specialitatea ramen din Yokohama care poartă numele de ie-kei și constă în tăiței groși, drepți, serviți în supă de porc cu aromă de soia, cu diverse garnituri. Este drept că de tăiței nu prea ai cum să te saturi 🍜❤️. O altă informație interesantă: muzeul este de fapt replica 1:1 a unei regiuni din Tokyo din anul 1958!

Un muzeu-restaurant unde răsfățul culinar este la el acasă. ©Yokohamajapan

 1. Teatrul de Noh din Yokohama

Când spunem Japonia, cu siguranță spunem teatru. Iar acum formele de teatru care sunt și astăzi puse în scenă se numără printre cele mai vechi din lume, este clar că nu putem să ratăm ocazia de a vedea actori performând pe a 8-a cea mai veche scenă din Japonia. Garantăm că Noh este o experiență teatruală incomparabilă 🎭.

Simetrie și simplitate în una dintre cele mai vechi săli de teatru Noh din Japonia. ©Matcha.jp

 1. Grădina Sankeien

Incursiunea noastră în Yokohama se încheie cu grădina Sankeien, concepută de omul de afaceri Tomitaro Hara, al cărui domeniu de activitate a fost comerțul cu mătase. Sankei înseamnă în japoneză și rugăciune, iar frumusețea locului ne îmbie cu siguranță la contemplare și visare. Grădina a fost inaugurată în anul 1906, iar una dintre atracțiile acesteia este reprezentată de o pagodă din lemn din 1457.

Grădina Sankeien, un loc care ne îmbie la contemplare și pace interioară. ©Gaijinpot

Toate aceste frumoase locuri „motive” ne demonstrează din plin de ce o excursie în Yokohama se poate transforma într-o adevărată aventură pe care să o păstrăm în albumul amintirilor noastre pentru totdeauna.