La ce vă duce gândul, în momentul în care priviți imaginea de mai jos? 👀

Osaka noaptea de pe clădirea Umeda Sky ©Kevin WildSnap @ flickr

Cel mai probabil vă vine în minte un oraș aglomerat, care pulsează de agitație și care nu doarme niciodată. 💤 Iar cu siguranță această descriere i se potrivește în mare măsură acestui oraș care reprezintă cea de-a doua oprire în aventura noastră. Și în care vom petrece un timp de neuitat 😊. Osaka este, precum orice mare oraș din Japonia, un oraș care are o mulțime de oferit: de la locuri tipice unui oraș mare, impunător, până la locuri care ne „răpesc” departe de jungla de beton, căci Osaka este a 10-a cea mai mare zonă metropolitană din lume! „Casa” multinaționalelor de electronice Panasonic și Sharp are atât de multe de oferit, încât, incursiunea noastră de astăzi va include numai o parte din frumusețile acestui oraș. Ceea ce vă  dorim este descoperiți pe viu această vibrantă atmosferă a unui oraș care te va cuceri din prima clipă. ❤️ Nu ne vom da înlături de a vă insera o mulțime de recomandări online, care vor transforma mica noastră incursiune într-o mare aventură. 🗺️

Să facem deci cunoștință cu orașul care ne va fi gazdă în următoarele minute 🌆:

  • 大阪市, pe numele lui european Osaka, este capitala prefecturii cu același nume, din regiunea Kansai situată pe insula Honshuu 本州. Amintindu-ne de prima noastră incursiune în prefectura Tokushima, insula Honshuu este „vecina” insulei Shikoku.

Insulele Shikoku și Honshuu ©Wikipedia

  • Osaka s-ar putea traduce liber prin „deal mare”. Și putem confirma că este un „deal” destul de mare, fiind unul dintre cele mai mari orașe din Japonia 😊.
  • Orașul este formal din 24 de „sectoare”.

Cele 24 de zone ale orașului Osaka ©Wikipedia

  • Osaka este cunoscută drept „Bucătăria națiunii”, fiind renumită pentru mâncărurile delicioase, precum takoyaki și okonomiyaki. Raiul deliciilor culinare din Osaka se găsește în renumitul cartier Dotonbori.
  • Pentru a ne începe incursiunea în acest oraș plin de surprize care mai de care mai frumoase, vom ateriza pe aeroportul 関西国際空港, Kansai Kokusai Kūkō, Aeroportul Internațional Kansai, cel mai apropiat aeroport de orașele Osaka, Kyoto și Kobe. Să coborâm lin! 🛬

Vedere de sus asupra aeroportului Kansai ©Wikipedia

Odată aterizați, să intrăm într-un konbini, acel magazin „cu de toate” de unde vom lua un bento delicios 🍱. Iar în timp ce ne savurăm deliciile binemeritate după acest zbor, haideți să ne facem planul de călătorie și să trecem în revistă toate locurile frumoase care ne vor rămâne în suflet.

Un bento delicios pentru o porție de energie pe cinste. ©Restaurant Hospitality

🏯 Dacă am întreba un japonez despre Osaka, printre primele lucruri pe care ni le va spune, ar fi 大阪城, Ōsaka-jō! Castelul din Osaka este prin excelență o bijuterie cu greu de ignorat. Lăsăm imaginea de mai jos să vorbească în numele nostru.

Zgârie norii pălesc în fața frumuseții castelului din Osaka ©Getyourguide

Construcția castelului a început în anul 1583 la comanda nobilului Toyotomi Hideyoshi, având un rol strategic de mare importanță în unificarea Japoniei, Hideyoshi dorindu-și ca acest castel să devină centrul noii Japonii unificate sub conducerea lui. Splendidul castel în care a locuit și nobilul Hideyoshi a devenit unul dintre cele mai populare castele din Japonia, atrăgând anual numeroși turiști atât din țară, cât și din străinătate (putem înțelege pe deplin de ce 😊).

Un castel cu o valoare simbolică deosebit de importantă ©Japan Guide

🎐 Cu gândul la castel, cu siguranță ne trece prin minte și dorința de a vizita templele care ne încarcă spiritual și emoțional. Iar Osaka este foarte darnică cu noi în acest sens. Ne este cu siguranță greu să alegem dintre atât de multe variante, însă renumele care planează asupra templului Shitennō-ji (四天王寺) ne face să ne concentrăm atenția asupra lui. Templul Budist din Osaka este considerat a fi primul și cel mai vechi templu budist din Japonia, în ciuda faptului că a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul timpului.

Shitennō-ji (四天王寺), considerat cel mai vechi templu budist din Japonia ©Sightseeingexpress

Odată ajunși aici, trebuie să ne rezervăm timp să descoperim întreaga zonă Tennoji, aflată în continuă evoluție și transformare.

Zona Tenoji văzută de sus, în centru sus putem zări și Shitennō-ji ©Wikipedia

În egală măsură de frumoase sunt și templele shintoiste, iar Sumiyoshi-taisha (住吉大社) iese cu siguranță în evidență. Acest templu este foarte popular și în rândul localnicilor, cunoscut fiind faptul că la început de an se adună aici un număr semnificativ de oameni cu ocazia hatsumōde (初詣), adică prima vizită la un templu pe care japonezii o întreprind de Anul Nou.

Sumiyoshi-taisha din Osaka ©Osaka Info

🌆🌃🏙️ Odată încărcați cu liniștea oferită de aceste locuri, pornim spre „jungla de beton”. Prima oprire: Dōtonbori (道頓堀) una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Osaka. Acest mic New York este o zonă renumită pentru luminile de neon stridente, pentru panourile luminoase care îți atrag atenția într-o clipită, precum și și pentru varietatea enormă de restaurante și baruri. Numele „Dotonbori” se referă în general atât la canalul Dotonbori, cât și la strada Dotonbori paralelă cu malul sudic al canalului. Acest loc ne-ar ține ocupați zile în șir, dacă nu am ști deja câte frumuseți se mai află pe lista noastră. 🥰📝

Colorataul Dotonbori, care ne-ar putea răpi atenția zile întregi 😊 ©Osaka Station

Odată ajunși aici, trebuie să trecem pragul și teatrului de kabuki Osaka Shochikuza, creat după modelul Teatro alla Scala din Milano. Înainte de a fi folosit pe post de teatru, acesta a funcționat drept cinematograf, ultima proiecție fiind „Pe aripile vântului”, în anul 1994.

Teatrul de kabuki Osaka Shochikuza ©Osakastation

🤳🏻 Pasiunea pentru manga și electronice ne va conduce în Nipponbashi (日本橋), o zonă de cumpărături care nu trebuie să lipsească din lista noastră. Cunoscută și sub numele de „Den-Den Town”, districtul este comparabil cu Akihabara din Tokyo, un rai pentru pasionații de cumpărături.

Zona de cumpărături Nipponbashi ©Wikipedia

Și aici vom face o pauză culturală, la Teatrul Național Bunraku (国立文楽劇場, Kokuritsu Bunraku Gekijō). Acesta este al patrulea teatru național din țară, deschis în anul 1984. Aici este „sediul” teatrului de păpuși tradițional japonez, bunraku.

Teatrul Național de Bunraku din Osaka ©Wikipedia

📚Vorbind de cumpărături, nu am putea să nu facem o oprire și la cea mai mare librărie din Osaka, Maruzen & Junkudō Umeda. Oferta librăriei situată pe mai multe etaje este foarte generoasă, de la cărți în limba engleză, până la ghiduri turistice detaliate. Iar pentru pasionații de limba japoneză, acesta ar putea fi locul de unde nu am mai reuși să îi luăm 😅.

Un colț din raiul librăriei Maruzen & Junkudō Umeda. ©Honto

🏬 În spiritul districtelor care pulsează energie pe la fiecare colț de stradă, nu putem să nu menționăm Abeno-ku (阿倍野区), unul din cele 24 de districte ale Japoniei și „reședința” celei mai înalte clădiri din Japonia, Abeno Harukas, având o impresionantă înălțime de 300 m!

Abeno Harukas din districtul Abeno ©Wikipedia

🎢 După atâta descoperire, urmează distracția! Și unde altundeva decât la Universal Studios Japan, unul dintre cele 6 parcuri tematice de distracție ale Universal Studios din lume? Iar faptul că peste 11 milioane de vizitatori i-au călcat pragul în primul an de după inaugurare ne asigură o experiență pe care nu o vom regreta.

Intrarea în parcul de distracții Universal Studios Japan ©Wikipedia

🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♂️ Iar după această porție de distracție pe cinste se cere o porție de relaxare pe măsură. Spa Word Hotel din Osaka este cu siguranță un loc pe care nu avem voie să îl ratăm. Băile termale în stil japonez și european situate la diverse etaje ne-au făcut să îl includem pe lista noastră de băi termale din Japonia care merită vizitate.

Baia în stil japonez de la ©Spa World Hotel

🛏️Pentru ca experiența noastră să fie complet japoneză, este clar că una dintre nopți este dedicată unui hotel capsulă. Hotelurile capsulă nu mai sunt de mult o noutate în peisajul japonez; însă standardele europene în materie de unități de cazare ne fac să simțim cu siguranță că această experiență este greu de comparat. Osaka abundă de hoteluri capsulă, iar unul dintre cele mai cunoscute este probabil nine hours Namba station. Haideți să aruncăm o privire în spațiul care ne va aduce somnul pe la gene 😴

Ciudat de simplu, nu este așa? 😊 Una din camerele hotelului capsulă nine hours Namba station ©Sugoii Japan

Dată terminată lista cuprinzătoare de locuri pe care nu trebuie să le ratăm, ne-am bucurat și de ultima bucățică de sushi din bento-ul nostru. Iar asta ne duce cu gândul la: ce mâncăm pe durata șederii noastre? Norocul nostru este că Osaka nu este generoasă numai cu atracțiile turistice, ci și cu specialitățile. Doar nu este considerată „bucătăria națiunii” fără a exista motive temeinice 😊 🥢.

Deci, ce ne așteaptă?

  • Yakiniku (焼き肉 sau 焼肉), cu alte cuvinte, carnea la grătar este de neratat în Japonia în rândul iubitorilor de specialități din carne. De exemplu, lanțul de restaurante Jojoen se va asigura că faci cunoștință cum se cuvine cu această specialitate.

Yakiniku, o experiență de neratat în rândul iubitorilor de barbecue. ©Japan Travel

  • În orașul în care mâncare este luată în serios și dusă mereu la un rang superior, vom putea încerca cu siguranță un sushi pe care nu îl vom uita prea ușor. Lista restaurantelor care servesc sushi este foarte ofertantă. Ce trebuie să ținem minte: un sushi bun nu este niciodată ieftin, însă cu siguranță vorbim de bani foarte, foarte, foarte bine investiți. Papilele noastre gustative ne vor susține cu siguranță inițiativa 😊 🍣 🍙
  • Pentru o porție de kushikatsu (串カツ) ca la carte vom da o fugă până în cartierul Shinsekai, renumit pentru această specialitate. Kushikatsu se referă la frigărui de carne și legume, prăjite în baie de ulei, o plăcere vinovată greu de regretat 😊.

Kushikatsu în stil Osaka ©Wikipedia

  • Vorbind de specialități care în Osaka au parcă un gust aparte, nu putem să nu menționăm Okonomiyaki, (お好み焼き), o clătită sărată/pizza japoneză pe care cu greu o putem asemui cu ceva ce am încercat până acum. Ceea ce ni s-a șoptit este că restaurantul Fukutaro te va face să te îndrăgostești de această specialitate de la prima înghițitură 🥘.

Iar cu temele bine făcute încă din aeroport, putem porni acum către un oraș dornic să ne arate tot ce are mai frumos de oferit. 💕